FC Groningen pakt door en wil nieuwe doelman weghalen bij Fortuna Sittard

FC Groningen pakt door en wil nieuwe doelman weghalen bij Fortuna Sittard

03-06-2022 10:35 Laatste update: 11:22
79

FC Groningen is geïnteresseerd in Michael Verrips van Fortuna Sittard, melden bronnen aan VoetbalPrimeur. De interesse is serieus, maar van een afgeronde deal is nog geen sprake. Het is de bedoeling dat Verrips de vijfde zomerversterking van Groningen wordt.

Verrips is in beeld om de concurrentiestrijd aan te gaan met Peter Leeuwenburgh, die afgelopen seizoen een wisselvallige indruk achterliet. Verrips, die eerder uitkwam voor FC Twente, Sparta, MVV, KV Mechelen, Sheffield United en FC Emmen, wordt na Ragnar Oratmangoen, Joey Pelupessy, Nordin Musampa en Liam van Gelderen kan de vijfde aanwinst in De Euroborg worden.

Het afgelopen jaar speelde Verrips op huurbasis voor Fortuna Sittard. De Limburgers hadden een verplichte koopoptie, maar beide partijen wilden niet met elkaar door. Verrips was aanvankelijk de vervanger van Yanick van Osch. Binnen twee wedstrijden raakte hij zijn basisplaats alweer kwijt. "Met alle respect naar Van Osch toe: voor ons is dit moeilijk te accepteren, want het staat haaks op de afspraken die zijn gemaakt in januari", liet zaakwaarnemer Menno Groenveld in februari weten aan Voetbal International.