'Koopmeiners sluit transfer naar Ajax niet uit, maar Atalanta zit hoog in de boom'

5 juni om 08:58

Atalanta Bergamo ziet Teun Koopmeiners niet graag vertrekken na één seizoen. Volgens Il Giorno heeft La Dea een fors prijskaartje op de Oranje-international geplakt.

De Telegraaf meldde maandag dat Koopmeiners in beeld is bij Ajax. Italiaanse media maken ook gewag van de interesse van de Nederlandse kampioen, maar RB Leipzig zit eveneens op het vinkentouw. Clubs moeten wel diep in de buidel tasten: Atalanta vraagt dertig miljoen euro. De 24-jarige middenvelder zou zelf echter niet onwelwillend tegenover een transfer staan. Daar heeft hij meerdere redenen voor, schrijft de Italiaanse krant Il Giorno.

Koopmeiners zou graag in de Champions League uit willen komen, maar Atalanta eindigde dit seizoen als achtste in de Serie A. Bovendien is hij in Bergamo niet helemaal zeker van een basisplaats, aangezien Marten de Roon en Remo Freuler de eerste opties zijn als controleurs. De ex-aanvoerder van AZ loopt daarmee het risico om in aanloop naar het WK in Qatar op de bank te belanden, terwijl er door het ontbreken van Europees voetbal minder noodzaak is om te rouleren.

Mochten clubs als Ajax en Leipzig een bod willen uitbrengen, dan wachten wel zware onderhandelingen. Koopmeiners heeft een contract tot medio 2025 en Atalanta hoopt dus het dubbele te ontvangen dan een jaar geleden aan AZ werd betaald. Afgelopen zomer verkoos Koopmeiners La Dea nog boven Arsenal en SS Lazio vanwege het perspectief op Champions League-voetbal.