Suriname dankt keeper voor enorme blunder en speelt gelijk in Nations League

05-06-2022 10:36
13

Suriname heeft een punt overgehouden aan zijn eerste wedstrijd in de CONCACAF Nations League. De ploeg van bondscoach Stanley Menzo speelde met 1-1 gelijk tegen Jamaica, na een enorme blunder in de slotfase.

Suriname verscheen met onder meer Warner Hahn, Kelvin Leerdam, Dion Malone, Ridgeciano Haps, Florian Jozefzoon, Yanic Wildschut en Diego Biseswar aan de aftrap. Bij Jamaica waren de ogen vooral gericht op Aston Villa-aanvaller Leon Bailey, maar een andere buitenspeler brak de ban in Paramaribo. Junior Flemmings schoot zes minuten voor rust de 0-1 achter Hahn.

In de tweede helft ging Suriname op zoek naar de gelijkmaker. Het harde werken werd in de slotfase beloond, maar wel met hulp van de blunderende doelman Amal Knight. Hij probeerde de bal weg te slaan na een hoekschop, maar liet het leer door zijn handen glippen: 1-1.

Suriname neemt het over enkele dagen op tegen Mexico, de grote favoriet in de groep.