Bergwijn wil weg bij Tottenham Hotspur: 'Ik hoop dat we er snel uitkomen'

5 juni om 12:20

Na de wedstrijd tegen België leek Steven Bergwijn er niet veel over kwijt te willen, nu is hij meer uitgesproken: hij wil weg bij Tottenham Hotspur. Over Ajax is Bergwijn minder uitgesproken.

Bergwijn spreekt veel met bondscoach Louis van Gaal over zijn situatie. "Ja, natuurlijk. Die vraagt ook hoe de situatie is en hoe ik me daarbij voel. Het is lastig als je het hier goed doet en je naar de club moet waar er eigenlijk niet naar je omgekeken wordt. Dat is gewoon lastig", zegt Bergwijn tegen ESPN.

"Zoals ik al vaker heb gezegd: ik moet een oplossing voor mezelf zien te zoeken waar we allebei beter van worden. Of ik weg moet? Ja. Wat ik al zei: we gaan zien wat het beste is voor mijn carrière. Ik hou alle opties open. Zeker, dat kunnen ook andere clubs zijn", zegt Bergwijn.

Bergwijn scoort veel bij Oranje en lijkt dus iedere wedstrijd duurder te worden. "Ja, dat denk ik wel. Ik weet het eigenlijk niet, ik hoop het niet. Ik hoop gewoon dat we er snel uitkomen. Het is fijn als je zekerheid hebt, nu weet ik niet wat er gaat gebeuren. Ik ben nu hier en focus me gewoon op het Nederlands elftal."