ED: nog geen bericht van Benfica, maar PSV lijkt al in te spelen op Götze-vertrek

5 juni om 20:30

Het Eindhovens Dagblad trapt op de rem na berichtgeving uit Portugal over Mario Götze. De spelmaker van PSV wordt al wekenlang gelinkt aan het Benfica van Roger Schmidt, maar O Glorioso heeft zich nog niet in Eindhoven gemeld.

Götze is voor vier miljoen euro op te pikken in Eindhoven, maar volgens het ED heeft PSV nog geen bericht gehad dat Benfica aan die gelimiteerde transfersom wil voldoen. Het lijkt wachten totdat de nummer drie van Portugal een persoonlijk akkoord met Götze heeft bereikt: op social media ging immers al een opmerkelijke Iron Man-video rond, waarin de transfer naar het Estádio Da Luz bevestigd zou moeten worden.

PSV lijkt ook rekening te houden met een vertrek van Götze, aangezien FC Utrecht-uitblinker Quinten Timber op het Eindhovense lijstje staat. De matchwinner van de WK-finale in 2014 meldde zich in oktober 2020 verrassenderwijs in Eindhoven, op voorspraak van Schmidt. In twee seizoenen tijd kwam hij tot achttien treffers en achttien assists in competitieverband. Volgens het ED tastte PSV diep in de buidel voor hem en heeft Götze 'alles bij elkaar boven de drie miljoen euro' aan salaris gekost. Die investering kan echter terugverdiend worden als een geïnteresseerde club de transferclausule in zijn contract activeert.