'Schmidt moet vrezen: nieuwe interesse voor Götze, 'behoorlijke' kans op vertrek'

'Schmidt moet vrezen: nieuwe interesse voor Götze, 'behoorlijke' kans op vertrek'

31-05-2022 14:49
61

De kans dat Mario Götze deze zomer bij PSV vertrekt is 'behoorlijk', schetst het Eindhovens Dagblad. Volgens Duitse media heeft de aanvallende middenvelder twee mogelijke bestemmingen.

Al langer is bekend dat Roger Schmidt, de nieuwe trainer van Benfica, Götze graag meeneemt naar Portugal. Een overgang naar de nummer drie van het voorbij Primeira Liga-seizoen is echter geen uitgemaakte zaak, nu ook AC Milan in de race is, aldus Sport1. Het ED rept van een gelimiteerde afkoopsom tussen de drie en vier miljoen euro, terwijl er in Duitsland over vier tot vijf miljoen euro gesproken wordt.

Götze heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit nog de Champions League wil winnen. In dat opzicht lijkt de Scudetto-winnaar een streepje voor te hebben. Milan komt na de zomer uit in de groepsfase van de Champions League, terwijl Schmidt en Benfica veroordeeld zijn tot Europa League-voetbal. Bij PSV was de spelmaker de afgelopen twee seizoenen ook actief in de Europa League. Tijdens de start van het nieuwe seizoen mogen de Eindhovenaren aantreden in de voorrondes van de Champions League.