'Schouten gaat na Jong Ajax-, Volendam- en NAC-tijd KKD-cv verder aanvullen'

'Schouten gaat na Jong Ajax-, Volendam- en NAC-tijd KKD-cv verder aanvullen'

06-06-2022 17:20
13

De Graafschap heeft ingespeeld op het vertrek van steunpilaar Julian Lelieveld, die voor drie seizoen bij RKC Waalwijk heeft getekend. De Superboeren halen Robin Schouten terug naar Nederland, meldt de Gelderlander.

De 24-jarige Alkmaarder heeft sinds 2017 volop ervaring opgedaan in de Keuken Kampioen Divisie: bij Jong Ajax, FC Volendam en NAC Breda kwam hij tot 85 optredens in competitieverband. In augustus verruilde hij NAC voor het Deense SønderjyskE, maar dat avontuur wordt na één seizoen dus al onderbroken. De Graafschap gaat Schouten volgens de Gelderlander één jaar huren van de Deense club, waar hij nog tot medio 2024 vastligt.

Wedden

Meer odds

Schouten is na Alexander Büttner de tweede aanwinst voor komend seizoen. Tegenover die twee deals staan echter heel wat uitgaande transfers. Naast Lelieveld vertrekt ook boegbeeld Ted van de Pavert, wiens aflopende contract niet is verlengd. Ook spelers als Danny Verbeek (FC Den Bosch), Elmo Lieftink (Helmond Sport) en Jasper van Heertum (Botev Plovdiv) verlaten De Vijverberg.