Lewandowski: 'Wie wil dan nog naar Bayern, als dit je uiteindelijk kan overkomen?'

6 juni om 21:28
Laatste update: 6 juni om 21:46

Robert Lewandowski heeft nogmaals zijn hart uitgestort, met het oog op zijn transferperikelen. De Poolse doelpuntenmachine wil, na acht seizoen bij Bayern München, dolgraag naar FC Barcelona, maar wordt door Der Rekordmeister aan zijn contract gehouden.

Lewandowski dropte eind mei al een bommetje en blijft erbij dat zijn tijd in München er, wat hem betreft, op zit. Hij benadrukt dat hier geen financiële motieven aan ten grondslag liggen. "Ik wil weg, omdat ik nieuwe emoties wil ervaren in mijn leven", laat hij weten in de podcast WojewódzkiKedzierski. "Maar Bayern wil daar niet naar luisteren. Iets in mijn binnenste is nu kapotgegaan en ik kan daar niet aan voorbijgaan. Ook al ben ik een professional, dat valt niet goed te maken."

De zevenvoudig Bundesliga-topscorer baalt ervan dat Bayern hem de overstap niet gunt, na acht jaar trouwe dienst. "Ik denk dat het voor ons allemaal beter is om samen naar een uitweg te kijken, in plaats van dat één partij beslist. Dat slaat nergens op, niet na zoveel jaar. Loyaliteit en respect zijn uiteindelijk belangrijker dan zaken", aldus Lewandowski, die het zich niet voor kan stellen dat Bayern hem tegen zijn zin binnenboord zou houden. "Waarom dan? Welke speler wil dan nog naar Bayern, in de wetenschap dat dit je uiteindelijk kan overkomen?"

Het zou Lewandowski echter alsnog zwaar vallen als het inderdaad van een vertrek komt. "Ik zou mijn maatjes achterlaten, sommigen van hen heb ik acht jaar lang elke dag gezien. Dat zijn echte vriendschappen", aldus de spits. "Ik heb hier acht geweldige jaren achter de rug, ik heb hier prachtige mensen ontmoet en ik wil graag dat de vriendschappen intact blijven."