Aké: 'Dat wordt leuk op de training, zo'n type hebben we misschien nodig'

Aké: 'Dat wordt leuk op de training, zo'n type hebben we misschien nodig'

06-06-2022 21:43
25

Nathan Aké heeft dit seizoen lang niet altijd gespeeld bij Manchester City, maar zijn perspectieven voor het WK in Qatar lijken veelbelovend. Oranje-bondscoach Louis van Gaal formeerde vrijdag tegen België een 3-2-2-1-2 systeem, met Aké links in het hart van de verdediging.

Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij moesten hierdoor op de bank beginnen in Brussel. "Er liggen zeker kansen. Door de verandering van systeem is er een extra plekje vrijgekomen, maar ik geloof ook in mezelf in een systeem met vier verdedigers. Uiteindelijk ligt het aan mezelf", wordt Aké geciteerd door De Telegraaf.

De Manchester City-verdediger heeft ook van de bondscoach te horen gekregen wat er van hem verwacht wordt: Aké moet in de opbouw de diepte zoeken. "Hij (Van Gaal, red.) heeft duidelijk gemaakt dat hij dat meer van mij wilde zien. In de loop van het seizoen heb ik me daarin verbeterd en ben ik daar meer naar op zoek."

Waarschijnlijk gaat hij daar ook bij Manchester City aan werken: volgens Engelse media mocht hij vertrekken en was Newcastle United geïnteresseerd, maar Aké zelf blijft liever zitten waar hij zit. "Ik ga ervoor om me volgend seizoen nog meer te laten zien. In principe wil ik gewoon door bij City." Volgend seizoen mag hij zich op de training meten met één van de beste spitsen ter wereld, topaankoop Erling Braut Haaland. "Dat wordt leuk op de training. Hij is natuurlijk heel krachtig en heeft een neusje voor de goal. Op de manier waarop we spelen, hebben we zo'n type speler misschien ook nodig."