Boodschappen Timber en Van Gaal helpen Oranje O17 niet: 'Maar zilver gewonnen'

Boodschappen Timber en Van Gaal helpen Oranje O17 niet: 'Maar zilver gewonnen'

06-06-2022 22:19
15

Oranje O17 had voor een unieke prestatie kunnen zorgen door drie keer op rij het toernooi te winnen, maar het is in de finale tegen Frankrijk misgegaan voor Mischa Visser en zijn mannen. Desondanks kijkt Visser vol trots terug op het toernooi.

De edities in 2018 en 2019 werden door Nederland gewonnen, in Israël slaagde Oranje er dus bijna in om de derde gouden medaille op rij binnen te halen. Jaden Slory hielp Nederland nog wel aan een voorsprong in de finale, maar de Fransen wonnen met 2-1. "Frankrijk speelde ook verreweg zijn beste wedstrijd van het hele toernooi, dat zei hun bondscoach ook achteraf", aldus Visser in gesprek met Voetbal International. "We werden echt omver geblazen door hun intensiteit, het zijn zúlke atleten. We konden het tempo gewoon niet bijbenen."

Voorafgaand aan de finale kregen de spelers nog videoboodschappen van twee ervaringsdeskundigen te zien. "Wij weten uit eigen ervaring dat het een uniek moment in je carrière is", aldus Jurriën Timber, die in 2018 scoorde in de finale. "Sommige spelers uit mijn elftal zijn ook kampioen geworden met Onder-17, zoals Nathan Aké, Memphis Depay (in 2011 en 2012, red.) en Jurriën Timber, jullie toekomst is dus al gewaarborgd", voegde bondscoach Louis van Gaal daaraan toe.

Het mocht uiteindelijk dus niet baten, maar Visser heeft daar wel vrede mee. "De teleurstelling sloeg inderdaad snel om naar trots. Dat is volgens mij ook heel gepast na de uitstekende ontwikkeling gedurende dit toernooi. We hadden het graag afgesloten met een gouden plak, maar Frankrijk heeft verdiend gewonnen. Een staflid maakte de opmerking: we hebben zilver gewonnen, dat vond ik wel passend."