Oranje-talenten worden geklopt in finale en weten EK-titel niet te prolongeren

01-06-2022 19:52 Laatste update: 19:52
100

De talenten van Oranje O17 hebben woensdagavond naast de EK-bokaal gegrepen. Het Nederlands elftal verloor in de finale met 2-1 van Frankrijk, terwijl het wel nog op voorsprong kwam.

Oranje O17 behaalde zondag de finale door Servië na penalty's uit te schakelen. In de beginfase van de EK-eindstrijd had Nederland het zwaar: doelman Tristan Kuijsten van AZ werd flink aan het werk gezet door de Franse talenten. Ook trof de tegenstander van Oranje twee keer de paal. De Nederlandse talenten wisten in de eerste helft echter de nul te houden, maar het was duidelijk dat Frankrijk sterker was.

In het tweede bedrijf was Oranje O17 uiterst effectief. Zo werd de eerste goede Nederlandse kans meteen verzilverd, nadat Feyenoord-aanvaller Jaden Slory met een fraai wippertje wist te scoren. Na de goal kreeg Oranje meer grip op de wedstrijd, maar toch bleven de Franse tieners gevaarlijk.

In de 57ste minuut stond het weer gelijk, nadat rechtsback Saël Kumbedi een fraaie solo bekroonde met een treffer. De verdediger van AC Le Havre had de smaak daarna goed te pakken, want enkele minuten later maakte hij in de rebound ook de 2-1 voor Frankrijk.

Dat was een grote klap voor Oranje, dat daarna nog wel op jacht ging naar de 2-2. Verder dan een afgekeurde treffer kwam de ploeg van Mischa Visser echter niet meer. Daardoor gaat Frankrijk er met de beker vandoor en wint Oranje O17 niet voor de derde keer op rij het EK.