Update: 'Made in La Masia', Sergi Roberto accepteert salariskorting en tekent bij

10 juni om 14:03
Laatste update: 10 juni om 14:00

FC Barcelona en Sergi Roberto zijn het eindelijk eens over een nieuw contract. De Spaanse club hoopt de deal snel naar buiten te kunnen brengen. Na maanden van onderhandelen ligt er een deal.

Dat melden Mundo Deportivo en Fabrizio Romano. Roberto zou na 30 juni transfervrij zijn, maar Barcelona heeft hem met een nieuw contract binnenboord weten te houden. Roberto tekent voor één jaar bij en gaat maar liefst zestig procent (!) minder verdienen. 

Het leek er lang op dat Roberto transfervrij zou vertrekken uit Camp Nou. Club en speler waren maanden met elkaar in onderhandeling en een akkoord was ver weg. Veel clubs werden met hem in verband gebracht, vermoedelijk ook om Barcelona onder druk te zetten, maar beide partijen hebben elkaar alsnog weten te vinden. De deal wordt naar verwachting vrijdag wereldkundig gemaakt.

Update: FC Barcelona heeft bevestigd dat Sergi Roberto ook komend seizoen in Camp Nou te bewonderen zal zijn. De routinier neemt genoegen met een forse salarisvermindering en tekent voor één seizoen bij.