'FC Barcelona gaat voor de vierde keer een salarisvermindering vragen'

'FC Barcelona gaat voor de vierde keer een salarisvermindering vragen'

7 juni - 14:25
86

FC Barcelona doet er werkelijk alles aan om geld te besparen en de inkomsten te verhogen. De club gaat opnieuw een beroep op de spelers doen om de salarissen omlaag te brengen.

Dat meldt La Vanguardia, het belangrijkste dagblad in Catalonië. Tijdens de coronaperiode moesten de spelers van Barcelona al drie keer salaris inleveren zodat de club het hoofd boven water kon houden, maar de situatie is nog altijd dreigend. Niet voor niets kan Barcelona geen grote transfersommen meer uitgeven. Het kon zelfs een tijdje geen spelers registreren vanwege de verziekte salarishuishouding. 

Barcelona wil de salariskosten met 160 miljoen euro terugbrengen, meldt La Vanguardia. Daarvoor gaat het allereerst in gesprek met de belangrijkste spelers, spelers die al lange tijd onder contract staan in Camp Nou. Barcelona is nu jaarlijks 560 miljoen euro aan salarissen kwijt.

Dinsdsag werd al bekend dat Sergi Roberto gaat verlengen tegen een salarisvermindering van zestig procent. Zijn verlenging is onderdeel van een veel grotere beweging die volgens Barcelona noodzakelijk is om weer financieel gezond te worden. La Vanguardia laat de namen van Sergio Busquets, Gerard Piqué, Jordi Alba en Sergi Roberto vallen. Mogelijk komen daarna de andere spelers, waaronder Memphis Depay, aan de beurt. 

Barcelona heeft allerlei initiatieven verzonnen om geld te kunnen verdienen: zo kunnen koppels trouwen in Camp Nou. Daar zijn verschillende arrangementen voor, de ene (veel) duurder dan de andere. Ook kun je met jouw team een wedstrijd spelen in Camp Nou. De kosten: rond de 300 euro per speler.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s