KNVB wil revolutionaire spelregels gaan testen in Keuken Kampioen Divisie

7 juni om 22:31

De KNVB wil in het seizoen 2023-2024 in de Keuken Kampioen Divisie nieuwe spelregels uittesten. Dat schrijft Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, in zijn column op de website van de bond. 

Volgens Van der Zee betreft het een pilot. Het gaat om de volgende voorstellen: ingooien wordt intrappen, dribbelen bij een vrije trap is toegestaan, er komt een vijf minuten-straf, teams mogen onbeperkt wisselen en zuivere speeltijd wordt ingevoerd.

'Onlangs hebben KNVB-collega's de UEFA en de FIFA bijgepraat over spelregelwijzigingen, die sinds 2017 in Nederland worden getest in het amateurvoetbal en in toernooivorm bij de beloftenelftallen van betaald voetbalorganisaties', stelt Van der Zee. 'Veranderingen die het spel sneller, sportiever, eerlijker en attractiever moeten maken. Doel is het bewerkstelligen van een pilot voor de Keuken Kampioen Divisie in het seizoen 2023-2024. Hierin zullen, in overleg met de clubs en de International Football Association Board (IFAB), de aanpassingen worden beproefd.'