Dessers groots verwelkomd in België: 'Ik zou zot zijn als ik niet blij was'

8 juni om 08:07

KRC Genk-trainer Wouter Vrancken is blij dat hij komend seizoen over Cyriel Dessers kan beschikken. Feyenoord lichtte de koopoptie van vier miljoen euro niet, waardoor de spits in principe terugkeert bij zijn eigenlijke werkgever. 

Met twintig doelpunten, waarvan tien in de Conference League, was Dessers voor de Rotterdammers van onschatbare waarde. Vrancken uit zich tijdens zijn perspresentatie daarom niet voor niets enthousiast over de terugkeer van de aanvaller. "Dessers? Ik zou zot zijn als ik niet blij was met zijn terugkeer", lacht hij. "Wees maar zeker dat ik blij ben. Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken en ben benieuwd hoe ik hem kan inpassen in mijn ideeën."

Vrancken is bij Genk de derde trainer in ruim een halfjaar tijd. Hij neemt het stokje over van de Duitser Bernd Storck, die afgelopen december de ontslagen John van den Brom opvolgde. De kersvers Genk-trainer heeft nog niet met Dessers gesproken. "Nee, Cyriel is nog met vakantie en het is niet mijn gewoonte om spelers lastig te vallen tijdens hun vakantie."

De nummer acht van het voorbije reguliere Jupiler Pro League-seizoen heeft met Paul Onuachu een spits in huis die het afgelopen seizoen 23 keer tot scoren kwam. "Onuachu of Dessers? Dat is toekomstmuziek", aldus Vrancken. "Ik zal zeker met Cyriel praten en hem uitleggen wat ik verwacht. Dan zien we wel wat hij ervan vindt."