Van Gaal schuift routiniers naar voren: 'Tekort aan talentrijke keepers'

Van Gaal schuift routiniers naar voren: 'Tekort aan talentrijke keepers'

08-06-2022 08:24 Laatste update: 08:48
53

Louis van Gaal erkent dat de keeperskwestie bij het Nederlands elftal een zorgenkind is. De bondscoach sluit niet uit dat er in aanloop naar, of tijdens, het WK een beroep gedaan wordt op routiniers. 

Waar de defensie van Oranje als een huis staat en Memphis Depay en Steven Bergwijn het geraamte in de voorhoede lijken te gaan vormen, heeft Van Gaal op doel minder om uit te kiezen. Tim Krul haakte deze interlandperiode ook nog eens af met een blessure, waardoor er een beroep op Kjell Scherpen wordt gedaan. Justin Bijlow is net hersteld van een blessure en niet opgeroepen voor de Nations League-duels. "De keeper is een vraagteken, omdat Jasper Cillessen niet het hele seizoen heeft gekeept", stelt Van Gaal op het persmoment van dinsdag. "Maar hij heeft wel elke keer geleverd als hij in het Nederlands elftal speelt."

Doordat de bondscoach weinig smaken heeft onder de lat, sluit hij niet uit dat hij een beroep op Ajax-doelman Remko Pasveer doet. "We hebben een tekort aan talentrijke keepers in Nederland. Tim (Krul, red.) is al aan de oude kant (34 jaar, red.). Pasveer is ook aan de oude kant (38 jaar, red.), maar hij is ook een kandidaat."

Oranje neemt het woensdagavond op tegen Wales in Cardiff. De verwachting is dat Cillessen, net als tegen België (1-4), het doel verdedigt.