Gullit haalt uit naar KNVB: 'Donkere spelers worden alleen assistent, flikker op!'

8 juni om 12:58

Ruud Gullit heeft geen goed woord over voor het beleid van de KNVB. Volgens de voormalige assistent-bondscoach van het Nederlands elftal worden donkere trainers nog altijd niet voor vol aangezien.

Na het vertrek van Henk Fraser naar FC Utrecht kwam de KNVB uit bij Edgar Davids. "Elke keer zie je al die donkere spelers die alleen maar assistent mogen worden. Flikker op!", reageert Gullit in een uitgebreid interview met Helden Magazine. "Mij bekruipt het gevoel dat ze dachten na het vertrek van Henk Fraser: we moeten wel weer iemand hebben die donker is. Sorry hoor, maar ik kan er niks aan doen dat dat gevoel bij mij overheerst."

Zelf werkte Gullit in 2017 als assistent-bondscoach aan de zijde van Dick Advocaat. Hij kreeg te horen dat hij 'tussen de spelers in moest staan', maar mocht nooit een training geven. "Soms dacht ik bij Advocaat weleens stiekem: zou hij me een keer een training laten geven? Ik heb toch wel wat dingen gewonnen in mijn loopbaan, wel wat dingen gedaan als trainer en zat echt te wachten tot Dick het me ging vragen. De enige die trainingen gaf, was Fred Grim."

"In wezen liet Advocaat me zien dat hij me niet nodig had voor mijn expertise, maar toch ben ik hem dankbaar dat ik dankzij hem bij het Nederlands elftal heb gewerkt. Als jullie me vragen of ik het weer zou doen, zeg ik: nee natuurlijk niet", besluit Gullit.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Helden (@heldenmagazine)