'Justin heeft keihard uitgesproken dat hij zich wil revancheren bij Heracles'

'Justin heeft keihard uitgesproken dat hij zich wil revancheren bij Heracles'

08-06-2022 15:33
57

Voor Nico-Jan Hoogma, de nieuwe technisch directeur bij Heracles Almelo, wordt het een zware taak om de selectie voor komend seizoen samen te stellen. Eén opsteker kan hij al wel noteren: zijn zoon Justin Hoogma vertrekt komende zomer niet.

Heracles beschikt over 25 spelers met een doorlopend contract en slechts drie speler met een degradatieclausule. Een van de spelers met zo'n clausule is Hoogma. "Maar Justin blijft", bevestigt Hoogma senior tegenover Voetbal International. "Daar hebben we het aan de keukentafel al over gehad, toen ik nog alleen de functie van vader vervulde. Justin heeft keihard uitgesproken dat hij zich wil revancheren. Bij hem is er geen sprake van dat hij wil vertrekken", licht Hoogma toe over zijn zoon, die in de winterstop overkwam van Hoffenheim. 

De technisch directeur kan lastig beoordelen hoe de overige 24 spelers erin staan. "Tegen de spelers zeg ik: Neem even afstand om de batterij op te laden. Kom even tot jezelf na zo’n debacle. Niet nu in de emotie allerlei beslissingen nemen. Ga lekker naar het strand en maak je hoofd vrij. Op 19 juni zullen ze zich weer hier in het stadion melden en dan wil ik ze allemaal één-op-één spreken."

Hoogma heeft voor volgend seizoen maar één doel: direct promoveren naar de Eredivisie. Dat kan Heracles met een zo sterk mogelijke selectie doen. "Het is hier allemaal keurig netjes op dat gebied. Wij moeten niemand verkopen. Wat wij willen is gewoon kwalitatief goede spelers om zo snel mogelijk te promoveren naar de Eredivisie."