Heracles bevestigt Hoogma-interesse: 'We gaan met hem in gesprek, dat klopt'

24 mei 2022 om 16:28
Laatste update: 24 mei 2022 om 16:32

Heracles Almelo gaat langer door met algemeen directeur Rob Toussaint. Maandag kwam de degradant met het nieuws dat technisch directeur Tim Gilissen en voorzitter Hans Bredewoud het veld moesten ruimen, maar Toussaint mag op zijn post blijven zitten.

Nico-Jan Hoogma is kandiaat om Gilissen op te volgen, schrijft TC/Tubantia. Ondanks de negatieve geluiden van de Heracles-achterban jegens Toussaint, twijfelt de club niet aan diens kwaliteiten. "Rob is een goede algemeen directeur", reageert Marnix Smit namens het bestuur. "Onder zijn leiding zijn er de voorbije jaren veel stappen gezet en is de club steeds meer geprofessionaliseerd."

Smit noemt het vertrek van Gilissen en Bredewoud 'heel erg pijnlijk voor alle partijen'. "Deze mensen hebben zich met ziel en zaligheid jaren ingespannen voor Heracles. Die verdienen alle respect." Toch lijkt de opvolger van Gilissen in de persoon van Hoogma al klaar te staan. "Wij gaan met hem in gesprek, dat klopt."

De nieuwe trainer, Carlos Vicens, komt desalniettemin nog uit de koker van Gilissen. Smit bevestigt dat de Spanjaard halverwege juni voor de groep staat in Almelo. "Tim heeft Carlos maandagavond op de hoogte gebracht. We hebben een contractuele overeenkomst en daarin is geen clausule opgenomen." Maar: "We spreken Carlos één dezer dagen en dan horen we van hem wel hoe hij tegen de nieuwe situatie aankijkt. Er is natuurlijk wel iets veranderd. Niet alleen bij ons, ook voor hem."