Willem II-icoon Heerkens gaat na degradatie alsnog tiende seizoen tegemoet

Willem II-icoon Heerkens gaat na degradatie alsnog tiende seizoen tegemoet

08-06-2022 17:09
7

Meubelstuk Freek Heerkens gaat met Willem II de Keuken Kampioen Divisie in. De 32-jarige verdediger heeft zijn aflopende contract verlengd en gaat zijn tiende seizoen in het Koning Willem II Stadion tegemoet.

Heerkens werd opgeleid door PSV en diende vervolgens twee clubs als prof: na drie jaar Go Ahead Eagles vertrok hij in 2013 naar Willem II. In zijn eerste seizoen werd hij direct kampioen van de toenmalige Jupiler League, daarna kwam hij acht jaar in de Eredivisie uit met Willem II en volgend seizoen is hij er dus ook weer bij in de Keuken Kampioen Divisie.

Heerkens kampte in de voorbije seizoenen regelmatig met fysieke ongemakken, maar voelt zich nog fit genoeg om er een jaartje aan vast te plakken. "Er liggen nog voldoende uitdagingen om juist nu nog een jaar door te gaan. Ik voel me goed en ben er trots op dat ik nog altijd van waarde kan zijn voor het team. Ook na een sportief lastig seizoen is dat gevoel niet anders. We gaan dan ook keihard aan de slag om terug te keren naar de Eredivisie, want daar hoort de club thuis", laat hij weten via de clubkanalen.

Bovendien kijkt Heerkens alvast uit naar een bijzondere mijlpaal, vlak na zijn tweehonderdste wedstrijd in Tilburgse dienst. "Als het aan mij ligt, tik ik die 250 ook nog aan. Na al die jaren heeft Willem II een speciale plek in mijn hart gekregen. Ik ben dan ook blij om nog een seizoen onderdeel uit te maken van de hechte Willem II-familie."