Red Salzburg haalt aankoopbedrag van ex-Ajacied Kristensen er dubbel uit

8 juni om 18:28

Ex-Ajacied Rasmus Kristensen maakt de overstap naar Leeds United. De Deense rechtsback heeft op Elland Road een vijfjarige verbintenis gesigneerd.

Kristensen speelde tussen januari 2018 en medio 2019 voor Ajax en vertrok toen voor vijf miljoen euro naar Red Bull Salzburg. De Oostenrijkers incasseren drie jaar later echter het dubbele van die transfersom. Borussia Dortmund en Brentford zouden ook interesse hebben gehad, maar Leeds United gaat met de Deen aan de haal.

Leeds heeft zich vorig seizoen ternauwernood gehandhaafd op het hoogste niveau, maar Kristensen zag het direct zetten toen hij hoorde van de interesse. "Ik heb me verdiept in het project en alles wat er is gebeurd en ik heb nooit getwijfeld", laat hij weten aan de clubkanalen. "Dit is een historische club die in de beste competitie ter wereld speelt en alles vertegenwoordigt wat ik waardeer in een voetbalclub. Ik weet al het nodige van Leeds, want ik kom uit een kleine stad (Brande, red.) en de meeste vrienden van mijn vader waren Leeds-fans."