'Clubhopper Ould-Chikh mogelijk niet met FC Volendam de Eredivisie in'

9 juni om 17:56

Bilal Ould-Chikh vertrekt mogelijk na een halfjaar alweer bij FC Volendam. De 24-jarige vleugelaanvaller staat in de belangstelling van twee Turkse clubs, maar ook vanuit de Eredivisie is er sluimerende interesse. Dat meldt Voetbal International.

Ould-Chikh ging in de winter aan de slag bij Volendam, nadat hij na zijn vertrek bij ADO Den Haag enkele maanden zonder club had gezeten. In het vissersdorp kon hij samenspelen met broertje Walid. In vijftien Keuken Kampioen Divisie-duels, waarvan twaalf als basisspeler, was de Nederlandse Marokkaan goed voor drie doelpunten en twee assists. Daarmee had hij een aandeel in de tweede plaats en de promotie.

Of Ould-Chikh ook met de ploeg van coach Wim Jonk de Eredivisie ingaat, is echter de vraag. Volgens VI kan hij terugkeren naar Turkije, waar Adana Demirspor en het gepromoveerde Istanbulspor interesse hebben getoond. Ook Eredivisie-clubs volgen de buitenspeler. Daarmee kan Ould-Chikh wellicht weer een nieuwe club aan zijn curriculum vitae toevoegen. Hij was al actief bij FC Twente, Benfica, FC Utrecht, Denizlispor en ADO.

Ould-Chikh heeft nog wel een contract voor één jaar bij Volendam, met een optie voor een extra seizoen. Wat de Noord-Hollanders voor hem vragen, is niet duidelijk.