'Inter gaat voor koppel Dybala-Lukaku, Chelsea opent deur ook voor Ziyech'

'Inter gaat voor koppel Dybala-Lukaku, Chelsea opent deur ook voor Ziyech'

09-06-2022 18:25
81

Bij Chelsea en Internazionale staat deze zomer het nodige te gebeuren. De Engelse en Italiaanse topclub zijn in onderhandeling over een huurdeal voor Romelu Lukaku, meldt The Guardian. Naast de Belg mag onder meer ook Hakim Ziyech vertrekken op Stamford Bridge.

Lukaku wil dolgraag terugkeren naar Inter, maar de Milanezen kunnen zijn transfersom niet betalen. Chelsea, dat vorige zomer nog 113 miljoen euro voor de spits betaalde, staat echter ook open voor een huurovereenkomst. Wel moeten nog steeds flinke hindernissen overwonnen worden, want The Blues verlangen een huursom tot wel 29 miljoen euro. Daarnaast moeten de Milanezen een groot deel van het salaris van 380.000 euro overnemen.

Chelsea-manager Thomas Tuchel krijgt ondertussen een fors transferbudget van de nieuwe eigenaren, maar lijkt ook schoon schip te willen maken. Volgens The Guardian staat de Premier League-topclub open voor aanbiedingen voor Ziyech, Timo Werner en Christian Pulisic. Chelsea hoopt dat op te vangen met de komst van Manchester City-spits Gabriel Jesus, maar ook Robert Lewandowski (Bayern München), Christopher Nkunku (RB Leipzig), Raheem Sterling (Manchester City) en Ousmane Dembélé (FC Barcelona) staan op de 'shortlist'.

Chelsea is daarnaast op zoek naar defensieve versterkingen. De clubleiding maakt werk van Sevilla-verdediger Jules Koundé. Andere transfertargets zijn Josko Gvardiol (RB Leipzig), Matthijs de Ligt (Juventus), Pau Torres (Villarreal) en José Giménez (Atlético Madrid), zo 

Dybala
Inter richt de pijlen naast Lukaku ook op Paulo Dybala, die transfervrij is nu zijn contract bij Juventus afloopt. De zaakwaarnemer van de Argentijn werd woensdag gespot op het hoofdkantoor van I Nerazzurri. "We werken eraan", zei de belangenbehartiger in Italiaanse media over de pikante overstap.