'Europese elite meldt zich bij City: transfer van zestig miljoen in de de maak'

9 juni om 15:14

Het lijkt erop dat Raheem Sterling zijn laatste wedstrijd voor Manchester City heeft gespeeld. De buitenspeler staat in de concrete belangstelling van Chelsea, terwijl ook Real Madrid, FC Barcelona en Bayern München geïnteresseerd zijn.

Sterling ligt nog tot de zomer van 2023 vast in Manchester, al gaat hij zijn contract volgens The Telegraph niet uitdienen. Het doorgaans betrouwbare medium schrijft dat de belangstelling in de Engelsman toeneemt. Geschetst wordt dat Chelsea eerst defensieve versterkingen wil halen, maar dat er ook naar aanwinsten in de voorhoede wordt gekeken. Sterling past naar verluidt binnen het salarishuis van The Blues, al moet hij wel tussen de zestig en zeventig miljoen euro kosten.

Real, Barcelona en Bayern zouden de situatie in de gaten houden, maar zijn nog niet concreet. Der Rekordmeister beschouwt Sterling als een alternatief, wanneer het niet lukt om Sadio Mané los te weken bij Liverpool. City heeft als prioriteit dat de Engelsman volgende zomer niet gratis de deur uitloopt, waardoor een dezer maanden voor de hand ligt.