Prachtig: Ajax haalt zieke Larissa (10) naar Amsterdam voor bezoek aan Antony

9 juni om 18:41

Prachtig: op initiatief van Ajax bracht Larissa een bezoek aan Antony in Amsterdam. De Braziliaanse aanvaller heeft een speciale band met zijn tienjarige landgenoot, die lijdt aan kanker.

Antony leerde Larissa kennen in zijn tijd bij São Paulo, waar het meisje uitgroeide tot een soort mascotte. "Vanaf de eerste dag dat ik haar heb leren kennen, geeft ze me veel kracht en inspiratie. Om haar hier in Amsterdam te zien in plaats van Brazilië vind ik heel leuk. Ik ben jullie allemaal dankbaar", zegt de international tegen Ajax TV

"Ze heeft ons laten zien hoe het moet in het leven. Niet klagen, volhouden en sterk zijn", gaat Antony verder. "Ik ben erg onder de indruk van haar kracht. Als ik naar mijn leven kijk, heb ik niets te klagen. Larissa leert mij hoe ik in het leven moet staan. Ik ben van haar gaan houden. Ik hou steeds meer van haar. Ik werd er emotioneel van toen ik door haar omhelsd werd. Haar omhelzing is uniek."

Larissa vertelt op haar beurt veel steun te ontvangen van Antony, die haar onder meer bijstond tijdens meerdere operaties. "Antony geeft me veel kracht. Ik moet misschien opnieuw geopereerd worden en daarvoor geeft hij me meer kracht."

Bekijk de hele video hieronder: