'Lille-voorzitter ziet betere optie voor Botman en vertraagt droomtransfer'

'Lille-voorzitter ziet betere optie voor Botman en vertraagt droomtransfer'

10-06-2022 07:12
21

Sven Botman weet spoedig waar hij volgend seizoen speelt. Newcastle United én Paris Saint-Germain zijn nog steeds in de race voor de verdediger van Lille OSC, maar AC Milan heeft de beste papieren. Dat melden Franse en Italiaanse media.

Botman liet afgelopen winter een toptransfer lopen, maar de verwachting is dat hij op korte termijn van club gaat wisselen. Op dit moment zijn er drie concreet geïnteresseerde partijen: Milan, Newcastle en PSG.

Volgens SportItalia ligt er al een principe-akkoord tussen Milan en Lille-eigenaar Merlyn Partners over een transfersom van dertig miljoen euro. Ook Botman zou zijn jawoord hebben gegeven. Olivier Letang, voorzitter van de Franse club, vertraagt de boel echter, omdat Newcastle United meer geld biedt.

L'Équipe schrijft ook dat Botman op weg is naar Italië, maar houdt een slag om de arm door de interesse van Newcastle en PSG. Volgens de Franse sportkrant hoopt Lille nog stiekem veertig miljoen euro te kunnen vangen.

Sanches
Lille is ook met Milan in gesprek over Renato Sanches. De verwachting is dat de Portugese middenvelder voor tien à twintig miljoen euro de overstap maakt naar de kampioen van Italië. De voormalige Golden Boy had een groot aandeel in de landstitel van Lille in het seizoen 2020/2021, maar werd het afgelopen jaar geplaagd door blessures.