Update: 'Newcastle pakt door en voert cruciale onderhandelingen over Botman'

9 juni om 18:06
Laatste update: 9 juni om 18:06

Sven Botman lijkt hard op weg naar AC Milan, al krijgt de Scudetto-winnaar op het laatste moment hevige concurrentie. Paris Saint-Germain wil de Jong Oranje-verdediger verleiden tot een overstap, weet L'Équipe. 

Het staat vast dat Botman deze zomer vertrekt bij Lille OSC. Waar de centrumverdediger eerst de keuze had tussen Milan en Newcastle United, komt daar met PSG een interessante optie bij. Luis Campos, de nieuwe technisch directeur bij de Parijzenaren, heeft Botman volgens L'Équipe in het vizier. De Portugese bestuurder haalde de Nederlander in 2020 ook al van Ajax naar Lille, waar hij op dat moment technisch directeur was.

Naast PSG zouden ook Manchester United en Tottenham Hotspur als kapers op de kust liggen. De Premier League-clubs zagen in Internazionale-verdediger Alessandro Bastoni een versterking, al kregen United en Spurs nul op het rekest van de Italianen. Botman geldt als alternatief voor de vacatures in Engeland. 

Onlangs gaf Botman bij ESPN aan dat hij hoopt dat hij voor de start van het nieuwe seizoen een nieuwe club heeft. "Het is gewoon een belangrijk moment voor mij, dus bijna iedere dag hoor ik wel iets hierover. Dingen zijn in progressie en ik hoop dat er voor de start van de voorbereiding meer duidelijkheid is", zei hij. 

Update: Het is duidelijk dat meerdere clubs vechten om de handtekening van Sven Botman. Volgens transferexpert Fabrizio Romano pakt Newcastle United nu door. De Premier League-club wil de Nederlandse verdediger zo snel mogelijk vastleggen. De gesprekken met Lille zouden de cruciale fase ingaan. AC Milan is ook nog in de race, maar Newcastle maakt de grootste vorderingen.