Van Hanegem ergert zich aan Oranje: 'Eigenlijk zielig, maar ik geef hem een 4'

10 juni om 08:06

Willem van Hanegem heeft zich woensdagavond geërgerd aan het Nederlands elftal. Hans Hateboer en Jordan Teze maakten er een potje van, aldus De Kromme.

Oranje leek punten te morsen in de Nations League, maar een late goal van Wout Weghorst bracht uitkomst tegen Wales (1-2). Het kon de avond van Van Hanegem niet meer opfleuren. "Over wie ik niet tevreden was? Onze rechtsback (Hans Hateboer, red.). Als ik eerlijk ben, heb ik dat nooit een bijzondere speler gevonden", zegt hij tegen ESPN.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Ook Teze kon hem niet bekoren. "Ik heb hem een 4 gegeven, maar dat vind ik eigenlijk heel zielig. Hij raakte geen bal en wist voor mijn gevoel helemaal niet waar hij mee bezig was. Heel sneu, want hij kan wel voetballen. Maar het was niet zijn avond." De verdediger van PSV kreeg na zijn debuut ook geen voldoende van bondscoach Louis van Gaal.

Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij vielen eveneens uit de toon, vindt Van Hanegem. "De Ligt op links, dat moet je niet doen. Hij is niet in goeden doen, net als De Vrij. Normaal zijn het twee toppers, maar het was sneu om te zien."