Groningen krijgt vertrekwens te horen: 'Hopen dat de situatie positief verandert'

Groningen krijgt vertrekwens te horen: 'Hopen dat de situatie positief verandert'

10-06-2022 12:16 Laatste update: 13:57
35

FC Groningen houdt rekening met een vertrek van Daniël van Kaam. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus hoopt de Jong Oranje-international over te halen om te blijven, al erkent hij dat het een lastig verhaal wordt.

Van Kaam was het afgelopen seizoen geen vaste waarde bij De Trots van het Noorden en heeft tot dusver contractaanbiedingen afgeslagen. De concurrentie op het middenrif van Groningen is moordend, na de komst van Joey Pelupessy en de in de winterstop van Jong PSV overgekomen Emmanuel Matuta. "Wij hebben Daniël al meerdere malen aangeboden over contractverlenging te praten en hebben regelmatig ons vertrouwen uitgesproken", stelt Fledderus tegenover Voetbal International.

"Daniël heeft tot nu toe steeds aangegeven daar niet voor open te staan, helaas. Dit heeft vooral te maken met de speeltijd die hij afgelopen jaar heeft gekregen", vervolgt de technisch directeur. "Wij hopen dat de situatie nog ten positieve verandert en we toch in gesprek kunnen over contractverlenging aangezien Daniël een talentvolle en zelfopgeleide speler is."

Het nog eenjarige contract van Van Kaam zorgt er wel voor dat Groningen op een kruispunt staat. "Blijft de situatie zoals die nu is, dan lijkt het me logisch dat we met nog een eenjarig contract openstaan voor een oplossing die wellicht voor alle partijen dan wenselijk is."