Hoogma: 'Clubs denken: daar is wel wat te halen. Maar zo werkt het niet bij ons'

Hoogma: 'Clubs denken: daar is wel wat te halen. Maar zo werkt het niet bij ons'

10-06-2022 13:21
57

Heracles heeft kennisgenomen van het interview van uitblinker Luca de la Torre, die na de degradatie van de Almeloërs wil vertrekken. Technisch directeur Nico-Jan Hoogma heeft begrip voor het standpunt van de Amerikaan, die echter niet voor een appel en een ei op te halen is.

De la Torre ligt nog één jaar vast in Almelo, maar was sowieso al niet van plan om die verbintenis uit te dienen. "Het is altijd duidelijk geweest dat ik de club deze zomer zou gaan verlaten. Hopelijk gaat die transfer er komen, liever vandaag dan morgen", liet hij aan ESPN weten. Hoogma heeft het interview ook gezien. "Ik snap zijn ambities wel, hij is international van Amerika", klinkt het in gesprek met TC/Tubantia.

Heracles zal echter alleen meewerken als een geïnteresseerde club het juiste bedrag op tafel legt, benadrukt Hoogma. "Clubs denken na een degradatie: daar hebben ze geld nodig en dus kunnen we de spelers wel eventjes ophalen", waarschuwt hij. "Maar zo werkt het niet bij ons. Wij staan er financieel goed voor. Heracles heeft geen geld nodig, maar kwaliteit."