O15-Bekerfinale Den Bosch en ADO zonder publiek vanwege 'verontrustende signalen'

11 juni om 07:09
Laatste update: 11 juni om 11:07

Opmerkelijk nieuws uit Noord-Brabant: wegens 'verontrustende signalen vanuit Den Haag' wordt de bekerfinale tussen FC Den Bosch O15 en ADO Den Haag O15 zonder publiek gespeeld. Dat besluit is genomen na overleg met beide clubs, de KNVB en de diverse veiligheidspartners.

Dat laat FC Den Bosch weten op de clubwebsite. De jeugdelftallen van Den Bosch en ADO staan zaterdag tegenover elkaar, maar het duel is nu alleen toegankelijk voor genodigden. 'Diverse Bossche jeugdteams promoveerden dit seizoen en/of werden kampioen', schrijft de club. 'De bekerfinale staat daarom ook in het teken van een feestelijke afsluiting van het seizoen van de gehele FC Den Bosch Jeugdopleiding. Dat feestje wordt nu in de besloten kring van de opleiding, helaas zonder supporters, gevierd.'

Wat precies wordt bedoeld met 'verontrustende signalen', is niet duidelijk. Een woordvoerder van de gemeente Den Bosch liet het Brabants Dagblad weten dat de beslissing op voorspraak van FC Den Bosch is genomen en dat er overleg is geweest met de politie. Ook de woordvoerder had geen verder informatie over de 'verontrustende signalen'.