PEC Zwolle slaagt in linksback-missie en presenteert zijn derde versterking

PEC Zwolle slaagt in linksback-missie en presenteert zijn derde versterking

11 June - 12:09
24

PEC Zwolle heeft de smaak de pakken en presenteert na Bart van Hintum en Lennart Thy zijn derde versterking voor komend seizoen. Jordy Tutuarima keert terug op de Nederlandse velden.

De 29-jarige linksback uit Velp speelde in Nederland voor TOP Oss, NEC, Telstar en De Graafschap, voordat hij afgelopen zomer – na vier seizoenen in Doetinchem – naar het Griekse Apollon Smirnis verkaste. Nu mag hij de naar AZ vertrokken Mees de Wit opvolgen in Zwolle.

PEC wilde de selectie nog op vijf à zes plekken versterken, waaronder de linksbackpositie. Die missie is alvast geslaagd, constateert technisch directeur Marcel Boudesteyn. "Ik ben heel blij dat Jordy, ondanks de interesse van meerdere clubs, voor ons heeft gekozen. Jordy is een ervaren speler, weet wat er van hem gevraagd wordt en is topfit. We zien in hem een echte wingback. In dat opzicht past hij dus helemaal in ons profiel", laat hij weten via de clubkanalen.

Tutuarima gaat proberen om het gedegradeerde PEC na één seizoen weer de Eredivisie in te helpen. "De interesse van PEC Zwolle was vanaf moment één heel serieus en concreet. De trainer (Dick Schreuder, red.) heeft een heel duidelijk plan met me en daarin kon ik mij goed vinden", klinkt het. "Daarnaast spreekt de ambitie van PEC Zwolle me ook aan. De club heeft vorig seizoen onder de huidige trainer laten zien altijd attractief voetbal te willen spelen. Die stijl past ook heel goed bij mij, waardoor de keuze snel gemaakt was."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s