'Lang, Janssen, Lewandowski én Milik buiten wedstrijdselectie in De Kuip'

'Lang, Janssen, Lewandowski én Milik buiten wedstrijdselectie in De Kuip'

11-06-2022 12:24
50

Noa Lang en Vincent Janssen vallen zaterdag buiten de boot bij het Nederlands elftal. De twee aanvallers zullen de Nations League-wedstrijd tegen Polen vanaf de tribune in De Kuip bekijken, meldt het Algemeen Dagblad en De Telegraaf.

Bondscoach Louis van Gaal heeft 25 internationals tot zijn beschikking en mag er 23 selecteren voor de volgende wedstrijd. Dat Janssen niet tot de wedstrijdselectie zou behoren, werd tijdens de persconferentie van vrijdag al duidelijk: de spits van Monterrey is later aangesloten bij de selectie en krijgt in de afsluitende thuiswedstrijd tegen Wales pas speeltijd, bevestigde Van Gaal. Lang zat op de bank in de wedstrijd tegen België en speelde midweeks tegen Wales negentig minuten, voordat hij in de blessuretijd werd vervangen door Guus Til.

Oranje lijkt zaterdag tegen Polen terug te grijpen op de 3-4-3 formatie, die in de wedstrijd tegen België met veel succes werd toegepast. Aanvoerder Virgil van Dijk is echter op vakantie: zijn band gaat naar Memphis Depay en zijn positie wordt overgenomen door Stefan de Vrij, is de verwachting vooraf. Vedette Robert Lewandowski en ex-Ajacied Arek Milik ontbreken bij de Polen.