Oostenrijkse complimenten voor Trauner: 'Hij was de beste tegen Frankrijk'

Oostenrijkse complimenten voor Trauner: 'Hij was de beste tegen Frankrijk'

11-06-2022 14:35
51

Gernot Trauner heeft een goede indruk gemaakt tijdens het Nations League-duel van Oostenrijk met Frankrijk. De ploeg van bondscoach Ralf Rangnick sleepte in Wenen knap een 1-1 gelijkspel uit het vuur.

De Oostenrijkers stonden zelfs lange tijd met 1-0 voor, maar in de slotfase maakte Kylian Mbappé gelijk. De ster van Les Bleus was te snel voor Trauner, maar verder ontvangt de Feyenoord-verdediger vooral complimenten in eigen land.

'De anticipatie en kopkracht van de Opper-Oostenrijker vielen ook deze keer weer op. Daarnaast deed de dertigjarige het erg goed in het opbouwspel en bij het drukzetten', schrijft Kleine Zeitung, dat zijn optreden als 'goed' beoordeelt met een 4 van de maximale 6 punten.

Van Kronen Zeitung krijgt Trauner zelfs een 5 op een schaal van 1 tot 6. 'Trauner was erg sterk in het blokkeren van de looplijnen en anticipeerde goed. Alleen Mbappé wist aan hem te ontsnappen.' Ook Kurier zag De Kale Kletser als de uitblinker bij Oostenrijk, samen met doelman Patrick Pentz en ex-Ajacied Maximilian Wöber. 'Zij waren het beste tegen de wereldkampioen'.

Ook Laola1 is enthousiast en geeft hem een 1, wat in dit geval het hoogste cijfer is. 'De verdediger van Feyenoord speelde sterk, stond altijd in positie en onderschepte veel ballen voordat het gevaarlijk werd. Hij gebruikte ook zijn kopkracht. Niet alleen in defensief opzicht, maar ook aan de bal straalde hij altijd rust uit. Toen Frankrijk het tempo verhoogde, fungeerde Trauner als een rots in de branding. Bij de tegengoal kon hij de snelle Mbappé echter niet bijhouden.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s