Fabrizio Romano heeft nieuws over Savinho, 'eerste PSV-transfer bijna rond'

11 juni om 17:03
Laatste update: 11 juni om 17:11

Savinho is hard op weg naar PSV. De Braziliaanse aanvaller gaat Atlético Mineiro verruilen voor de City Football Group en zal direct verhuurd worden aan PSV.

Volgens transferspecialist Fabrizio Romano is de transfer bijna afgerond. Hoe de constructie er precies uit zal zien, is nog de vraag: in Brazilië ging het verhaal rond dat Troyes, de Franse club uit de City Football Group, Savinho formeel over zou nemen. Feit is echter dat de Braziliaan dolgraag naar Eindhoven wil en dat hij zijn zin lijkt te krijgen.

In Eindhoven krijgt Savinho de kans om zich in de kijker te spelen bij Manchester City. Aanvankelijk leek het de bedoeling dat hij bij Jong PSV in zou stromen, maar de Braziliaanse jeugdinternational krijgt een kans bij het eerste elftal.

PSV kijkt ondertussen verder rond naar mogelijke versterkingen. De namen van keeper Hendrik Van Crombrugge (Anderlecht), rechtsback Kevin Álvarez (Pachuca), middenvelders Vinícius Souza (KV Mechelen) en Quinten Timber (FC Utrecht), aanvaller Wilfried Gnonto (FC Zürich) en oude bekenden Luuk de Jong (Sevilla, verhuurd aan FC Barcelona) en Andreas Pereira (Manchester United, verhuurd aan Flamengo) zijn al gevallen. Tegelijkertijd zouden Ibrahim Sangaré, Maximiliano Romero en Cody Gakpo kunnen vertrekken. Mario Götze leek hard op weg naar Benfica, maar volgens de laatste updates uit Portugal staat deze transfer alsnog op losse schroeven.