Excelsior wil uitblinkers behouden: 'Dallinga kan één of twee niveaus hoger'

Excelsior wil uitblinkers behouden: 'Dallinga kan één of twee niveaus hoger'

15-06-2022 12:00 Laatste update: 12:36
21

Tim van Duijn

Twee keer promoveren in één jaar: het is niet voor iedereen weggelegd, maar technisch directeur Nick Kersten (links op de foto, rechts algemeen directeur Daan Bovenberg) van Excelsior maakte het twee weken geleden mee. Vorig jaar met NEC, nu met Excelsior. Kersten heeft na het feestvieren inmiddels weer plaatsgenomen achter zijn bureau: hij moet een Eredivisie-waardig Excelsior op poten zien te zetten. Kersten hoopt de selectie nog te versterken en belangrijke spelers binnenboord te houden.

Op knotsgekke wijze promoveerde Excelsior ten koste van ADO Den Haag naar de Eredivisie. Daar had Kersten zelf ook geen rekening meer mee gehouden na de 3-0 achterstand. Hij moet nu aan de slag om Excelsior Eredivisie-proof te maken. "We gaan met een bescheiden budget werken en dat is een uitdaging. We kijken vooral naar jongens die anderen over het hoofd zien en waarin wij vertrouwen hebben dat ze ons kunnen helpen. Dat zal voor alle linies gelden. Met een aantal jongens die een aflopend contract hebben zijn we direct in gesprek gegaan. Ik hoop dat ze met ons mee willen naar de Eredivisie."

Wedden

Meer odds

Dallinga en Wieffer
Kersten kan er niet omheen dat het nog maar de vraag is of ook Thijs Dallinga en Mats Wieffer met Excelsior de Eredivisie ingaan. Dallinga speelde het seizoen van zijn leven en ook Wieffer heeft zich in positieve zin weten te onderscheiden. Beide spelers staan op de radar bij Eredivisie-clubs. "We willen met alle jongens door, dus ook met Dallinga en Wieffer, maar de realiteit is ook dat zij het heel goed hebben gedaan en daar veel belangstelling voor is. Uiteindelijk is Excelsior een club die spelers kansen moet geven en moet ontwikkelen. Ik denk dat Dallinga nog wel één of twee niveaus hoger kan spelen dan Excelsior. Als ze een stap omhoog kunnen zetten, moeten we onze ogen daar niet voor sluiten. Er is voor die jongens veel interesse, dus de kans is zeker aanwezig."

Kersten hoopt ook huurlingen Kenzo Goudmijn (AZ) en Marouan Azarkan (Feyenoord) binnenboord te houden. Ook FC Utrecht houdt Azarkan in de gaten. Kersten: "Wat mij betreft blijven ze. Idealiter wil je de selectie zo snel mogelijk op orde hebben, maar in de praktijk lukt dat niet altijd. Ik ken de selectie nu nog beter en weet ook welke spelers er blijven en wat er doorkomt vanuit de jeugd."

"Ook weten we waar we versterking nodig hebben, dus we zullen sneller kunnen schakelen dan vorig jaar. Als we ons kunnen versterken, zullen we dat doen. We zijn zelf leading daarin, omdat spelers doorlopende contracten hebben. En veel spelers zullen dit met ons mee willen maken, we hebben een redelijk beeld van wie er bij ons zullen blijven", zegt Kersten.