Bayern-ster Kimmich als 'zzp'er' aan onderhandelingstafel: 'Een ideale positie'

11 juni om 21:20

Bayern München-ster Joshua Kimmich heeft het heft in eigen handen genomen. De 27-jarige controleur besloot een jaar geleden om zich niet langer te laten vertegenwoordigen door een zaakwaarnemer.

De belangen van Kimmich werden behartigd door het bureau Fair-sport GmbH, maar de middenvelder uit Rottweil voert tegenwoordig zelf zijn onderhandelingen. "Ik had vervelende ervaringen met mijn vorige zaakwaarnemer en nu ben ik in de allerbeste positie om mijn eigen belangen te behartigen", vertelt hij aan het Franse So Foot.

Bang om financieel de mist in te gaan, is Kimmich niet. Het tegenovergestelde is juist het geval, vindt hij. "Als ik fouten maak, zijn dat mijn eigen fouten en niet die van iemand anders. Ik wil zelf aan de onderhandelingstafel plaatsnemen en uit de eerste hand vernemen wat er besproken wordt."

Kimmich behaalde in augustus zijn eerste succes als 'zelfstandige zonder personeel'. Hij dwong een nieuw contract af, ligt tot 2025 vast bij Bayern en schaarde zich bij de best verdienende spelers van de club, samen met Robert Lewandowski, Thomas Müller en Manuel Neuer.