Veelbesproken Hyballa is weer onder de pannen en tekent bij bekende van Feyenoord

Veelbesproken Hyballa is weer onder de pannen en tekent bij bekende van Feyenoord

12-06-2022 20:39 Laatste update: 20:40
23

Peter Hyballa kan weer aan de slag als trainer. De Duitser heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij het Slowaakse AS Trencín, dat bij meerdere Feyenoorders wel een belletje zal doen rinkelen.

Hyballa heeft een roerig seizoen achter de rug: in augustus werd zijn veelbesproken ontslag bij Esbjerg officieel en zijn trainersjob bij Türkgücü München duurde ook niet langer dan twee maanden. In de periode daarna hield Hyballa zich onder meer bezig met televisiewerk, schrijven en het volgen van cursussen. Nu krijgt de oud-coach van NEC en NAC Breda een nieuwe kans als hoofdtrainer: bij Trencín tekent hij een éénjarig contract.

In Nederland staat Trencín vooral bekend om het uitschakelen van Feyenoord in de Europa League-voorrondes van 2018. In Slowakije liepen de Rotterdammers toen tegen een beschamende 4-0 nederlaag aan. Van dat team speelt nu slechts een handjevol spelers nog steeds bij Trencín.

In het afgelopen seizoen werd de nieuwe club van Hyballa eerste in de Slowaakse degradatiepoule, waardoor het volgend seizoen opnieuw uitkomt op het hoogste niveau. Trencín zal Europees niet actief zijn.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door AS Trenčín (@astrencin)