Veelbesproken Hyballa stapt vlak na aanstelling Van der Vaart op

Veelbesproken Hyballa stapt vlak na aanstelling Van der Vaart op

11-08-2021 13:05 Laatste update: 13:40
107

Het korte, maar veelbesproken avontuur van Peter Hyballa bij Esbjerg fB is ten einde gekomen, heeft de club bevestigd. De Duits-Nederlandse trainer zou de eer aan zichzelf hebben gehouden.

Hyballa werd deze zomer aangesteld door de Deense club, maar kwam al snel onder vuur te liggen vanwege zijn harde aanpak. De spelers voelden zich fysiek en mentaal uitgeknepen en eisten het ontslag van de oud-trainer van onder meer NEC en NAC Breda. Rafael van der Vaart werd aangesteld als assistent-trainer om de relatie tussen beide kampen te lijmen, maar volgens Ekstra Bladet heeft Hyballa nu besloten om zelf op te stappen. Wat dit voor gevolgen voor Van der Vaart heeft, moet nog blijken.

Hyballa zou de afgelopen tijd al sterk hebben overwogen om te bedanken voor de eer. De trainer werd echter in het zadel gehouden door de clubleiding. "We steunen Peter volledig en ik denk niet dat de ontevredenheid van de spelers in de media een goede afspiegeling is van het gevoel in de groep. Er zal altijd een groepje ontevreden zijn over deze aanpak", liet voorzitter Michael Kalt begin juli weten. Hij benadrukte wel dat de fysieke en verbale aanpak van Hyballa ongebruikelijk was in Denemarken.

Het is uiteindelijk niet meer goed gekomen: de 5-0 nederlaag bij Lyngby van zaterdag was de laatste wedstrijd van Esbjerg onder leiding van Hyballa. Het is niet de eerste keer dat hij snel is vertrokken bij een club. Ook bij NEC, NAC, Sturm Graz en Wisla Kraków was Hyballa minder dan één jaar in functie.