Esbjerg bevestigt terugkeer Van der Vaart: 'Ik ben een voetbalfanaat'

Esbjerg bevestigt terugkeer Van der Vaart: 'Ik ben een voetbalfanaat'

10-08-2021 13:45 Laatste update: 13:52
66

Rafael van der Vaart gaat definitief aan de slag bij Esbjerg fB. De 109-voudig international gaat de geplaagde hoofdtrainer Peter Hyballa assisteren, maakt de Deense club dinsdag bekend. Daarnaast gaat hij als clubambassadeur dienen.

Van der Vaart bevestigde eerder al dat hij in gesprek was met Esbjerg, waar Hyballa zich in rap tempo onmogelijk heeft gemaakt. Deense media pakken al maanden uit met de 'coachterreur' van de Duitser die zijn spelers 'fysiek en verbaal zou mishandelen'. De spelers eisten middels een open brief zelfs het ontslag van Hyballa. Het is aan de voormalig spelmaker van Ajax, Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur om als bindmiddel te dienen tussen de twee kampen.

Esbjerg, dat op het tweede niveau van Denemarken speelt, hoopt met de komst van Van der Vaart weer in rustiger vaarwater te komen. "We zijn in extase nu Rafael formeel terugkeert bij Esbjerg na zijn fantastische carrière als speler", zegt bestuurslid Paul Conway op de clubsite. "Hij zal onze spelers en staf op en buiten het veld waardevolle adviezen kunnen geven. Daarnaast zal hij helpen om de club nog beter te maken."

Van der Vaart woont al enkele jaren in Esbjerg, waar zijn zoon Damian in de O17 speelt en zijn vriendin Estavana Polman handbalt. "Ik voel me daardoor verbonden met Esbjerg en de club. Verder ben ik een echte voetbalfanaat, dus het is voor mij een logische stap om betrokken te worden bij de club. Met mijn ervaring wil ik helpen om de club naar een hoger niveau te tillen. Ik ben enthousiast en dankbaar voor deze kans."