Hyballa wil van geen wijken weten: 'Zei tegen Götze ook dat hij dikke tieten had'

29 juli om 16:32
Laatste update: 30 juli om 11:56

Peter Hyballa is niet van plan om te vertrekken bij Esbjerg. De Duitse oefenmeester ligt onder vuur in Denemarken en in een statement, waar bijna de gehele selectie achter stond, wordt gevraagd om zijn ontslag.

Hyballa zou te hard trainen, verantwoordelijk zijn voor blessures bij spelers en fysieke straffen niet schuwen. Ook heeft de Duitser een speler toegebeten dat die 'dikkere tieten dan zijn vrouw' had. De voormalig oefenmeester van NAC Breda en NEC tilt er echter niet te zwaar aan. "Ooit zei ik als jeugdtrainer van Mario Götze dat hij dikke tieten had", zegt hij tegen het BN DeStem. "Hij keek me aan, knikte, ging de fitnessruimte in en kwam in topvorm terug."

De spelers van Esbjerg vatten zijn opmerkingen te persoonlijk op, denkt de Duitser. "Het is ook met een knipoog bedoeld, als ik zoiets zeg. Humor. In Duitsland kan dat. In Nederland volgt een 'ja, maar' en gaan ze vervolgens toch aan de slag. En in Denemarken hoor je niets. Mijn Rotterdamse vader heeft me geleerd direct te zijn. Dus als iemand te zwaar is, zeg ik dat. Misschien te snel. Of over het randje. En misschien train ik zelfs te hard. Maar slaan? Complete nonsens."

Voorlopig is Hyballa niet van plan om te wijken. "Ik zie het als een complot van twee oudere spelers die niet meewillen in mijn manier van werken. Samen met de media. En zij zetten druk op de andere spelers. Om mijn naam kapot te maken. Ik denk zoals ik denk, blijf lastig, maar werk ontzettend hard. Volledig gesteund door de eigenaar. En de spelers doen het beter en beter. Daar kunnen twee lullen niets aan veranderen. Ik blijf."