Totale chaos bij Esbjerg: 'Als spelers weg willen door Hyballa, regelen we dat'

29 juli om 12:30

De directie van Esbjerg fB is totaal niet onder de indruk van het feit dat 21 spelers klaar zijn met Peter Hyballa. Niet de trainer, maar de spelers kunnen gaan als ze willen, zo maakt bestuurslid en investeerder Peter Conway duidelijk.

Liefst 21 spelers van Esbjerg hebben in een brief aan de directie het vertrouwen in Hyballa opgezegd. De werkwijze van de Duitse trainer, eerder actief bij NEC en NAC Breda, gaat alle perken te buiten, vinden zij. Maar het Esbjerg-bestuur blijft vierkant achter Hyballa staan.

"Ze moeten naar mij toe komen, dan praten we erover en als ze de samenwerking willen verbreken, dan doen we dat", stelt Conway tegenover JydskeVestkysten. "Maar", voegt hij eraan toe, "dat zou wel betekenen dat ze geen enkele financiële compensatie krijgen."

De massale kritiek vanuit de Esbjerg-selectie laat Conway koud. "Het is zo onprofessioneel, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. De spelers kunnen en zullen niet beslissen wie er speelt en wie de trainer is. Onze trainer heet Peter Hyballa en we hebben het volste vertrouwen in hem. Daar verandert niets aan."

In de brief wordt geklaagd over bedreigende, seksistische en vernederende opmerkingen van Hyballa, die nog geen drie maanden geleden instapte bij Esbjerg. In de ogen van de 21 spelers is hij als mens en professional niet in staat om de selectie te leiden.