Esbjerg-speler weg door Hyballa: 'Krankzinnig, ik kan het nauwelijks bevatten'

Esbjerg-speler weg door Hyballa: 'Krankzinnig, ik kan het nauwelijks bevatten'

27-07-2021 14:30
42

Peter Hyballa heeft in recordtempo voor een 'vreselijke sfeer' gezorgd bij Esbjerg fB. Dat vertelt voetballer Kasper Pedersen, die na zijn vertrek eindelijk vrijuit kan en durft te praten.

Het contract van Pedersen bij Esbjerg werd maandag ontbonden. De 28-jarige verdediger dolblij dat hij verlost is van Hyballa. "Waar moet ik beginnen over hem?", vertelt hij aan Ekstra Bladet. "Er zijn zoveel dingen gebeurd die totaal krankzinnig waren. Dat ziet iedereen."

Hyballa stapte een maand geleden in bij Esbjerg en maakte zich in recordtempo onmogelijk bij een groot deel van de club. De gemoederen liepen zo hoog op, dat Deense media spreken van 'verbale en fysieke mishandeling'. Hij zou uitgeklede spelers hebben gefotografeerd, hen verbaal hebben 'gemarteld' en de selectie zo hard hebben laten trainen, dat de ene na de ander geblesseerd raakt. "Je hebt grotere tieten dan je vrouw!", zou hij één van zijn spelers ook hebben toegebeten.

"De trainingen waren geweldig", zegt Pedersen nu. "Daarover geen klachten en daar heeft de onvrede ook niks mee te maken. Maar vanaf het begin zijn er zoveel dingen gebeurd die ik nauwelijks kan bevatten." Hyballa degradeerde na zijn komst meteen vier gewaardeerde eerste elftal-spelers naar de beloften. "Niemand begreep dat. Daar begon het conflict."

Opvallend genoeg staat Hyballa nog steeds voor de groep in Esbjerg. De Amerikaanse clubeigenaren verdedigen hem bij hoog en laag. "Naar mijn mening is dat echt verkeerd", zegt Pedersen. "Ik kan bevestigen dat een groot deel van de ploeg diep ontevreden is over Hyballa en zijn methodes. Misschien zijn er twee of drie spelers die niet vinden dat het compleet krankzinnig is geweest."

Pedersen benadrukt dat hij persoonlijk niet botste met Hyballa. "Maar ik heb moeten handelen vanwege de vreselijke sfeer die hij vanaf de eerste dag binnen de club heeft gecreëerd. Als je in zo'n omgeving zit, is het moeilijk om jezelf te blijven als voetballer en mens, dus ik ben blij dat ik daar nu geen contract meer heb. Ik heb echt medelijden met de jonge spelers die dit moeten doormaken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie