Hyballa is overtuigd na vijf goals voor Almere: aanvaller (21) naar Esbjerg

Hyballa is overtuigd na vijf goals voor Almere: aanvaller (21) naar Esbjerg

Gepubliceerd: dinsdag 27 juli 2021 om 09:34di 27-07-2021 om 09:34

Elias Sörensen speelt komend seizoen bij Esbjerg. De 21-jarige aanvaller, die vorig jaar nog op huurbasis voor Almere City actief was, gaat in zijn vaderland onder Peter Hyballa spelen.

De Deense club laat weten dat Sörensen voor vier jaar heeft getekend. De spits komt over van Newcastle United, dat hem afgelopen jaar dus aan Almere verhuurde. In Flevoland kwam hij tot 23 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij vijf doelpunten maakte. Eerder kwam de 1 meter 89 lange Deen op huurbasis uit voor Carlisle United en Blackpool.

Bij Esbjerg krijgt Sörensen te maken met Hyballa als trainer. De Duitser, die in Nederland bekend is vanwege zijn dienstverbanden bij NEC en NAC Breda, maakte zich in zijn eerste weken in Denemarken niet populair door de zweep erover te halen bij zijn spelers. Zo zou hij iemand hebben toegebeten dat die 'grotere borsten heeft dan zijn vrouw'.

De spelers kwamen naar verluidt in opstand en zochten contact met de spelersvakbond, maar Hyballa en de clubleiding zijn zich van geen kwaad bewust en bagatelliseren de situatie. Daardoor is de oefenmeester uit Duitsland nog altijd in functie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws