Esbjerg-voorzitter schaart zich achter Hyballa: 'We steunen Peter volledig'

Esbjerg-voorzitter schaart zich achter Hyballa: 'We steunen Peter volledig'

Gepubliceerd: zaterdag 10 juli 2021 om 12:45za 10-07-2021 om 12:45

Peter Hyballa heeft zich nu al onmogelijk gemaakt bij de spelers van Esbjerg fB, maar voorzitter Michael Kalt is niet van plan om de Duitse oefenmeester te ontslaan. Wel maant hij Hyballa om zijn toon aan te passen.

De selectie van Esbjerg zou geschokt zijn door de keiharde aanpak van Hyballa, die 'mentale en fysieke straffen' niet schuwt. Kalt blijft desondanks achter hem staan. "Laat ik vooropstellen dat het niet normaal is om lelijke dingen tegen spelers te zeggen of ze fysiek te straffen", zegt de preses tegen BT. "Peter komt uit een ander land met een andere cultuur. Misschien zijn dit soort dingen acceptabel in Duitsland, Engeland of de Verenigde Staten, maar niet in Denemarken."

Volgens Kalt zal Hyballa zich moeten aanpassen, maar hij benadrukt dat de keuze voor de veeleisende 45-jarige Duitser een bewuste was. "We wilden een nieuwe speelstijl met een hoge intensiteit. Dat zien we terug op de training. Het heeft eerder gewerkt bij andere clubs. We steunen Peter volledig en ik denk niet dat de ontevredenheid van de spelers in de media een goede afspiegeling is van het gevoel in de groep. Er zal altijd een groepje ontevreden zijn over deze aanpak."

Kalt is juist lovend over Hyballa. "Peter duikt er echt op en is gepassioneerd. Daar horen ook bijwerkingen bij en daar zijn we ons bewust van. Over zijn uitspraken richting spelers ben ik duidelijk: dat is taal die hier niet hoort en daar zal ik met hem over spreken. Over de werktijden maak ik me geen zorgen. Spelers zijn professionele atleten. Onze fans werken ook niet van 09.00 tot 13.00 uur."

De Deense spelersvakbond roert zich inmiddels ook, nadat Ekstra Bladet repte van 'een spelersopstand vanwege de coachterreur'. Volgens de Deense krant zou Hyballa uitgeklede spelers hebben gefotografeerd, verbaal hebben 'gemarteld' en de selectie zo hard hebben laten trainen, dat de ene na de andere Esbjerg-speler geblesseerd raakt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws