Nieuwe onthullingen over Hyballa in Denemarken: 'Enorme culturele botsing'

Nieuwe onthullingen over Hyballa in Denemarken: 'Enorme culturele botsing'

Gepubliceerd: vrijdag 9 juli 2021 om 15:24vr 09-07-2021 om 15:24

In Denemarken komen steeds meer berichten naar buiten over de chaos die Peter Hyballa zou hebben veroorzaakt bij Esbjerg fB. De Deense spelersvakbond maakt zich zorgen over de situatie.

'Spelers in opstand na coachterreur in Esbjerg', kopt Ekstra Bladet, dat spreekt van een 'drama' en 'enorme culturele botsing'. Volgens de Deense krant heeft Hyballa het wel heel bont gemaakt: de trainer zou uitgeklede spelers hebben gefotografeerd, verbaal hebben 'gemarteld' en de selectie zo hard hebben laten trainen, dat de ene na de andere Esbjerg-speler geblesseerd raakt.

Hyballa stapte drie weken geleden in bij Esbjerg. Binnen enkele dagen stroomden de eerste klachten binnen. Michael Kalt, voorzitter van de tweedeklasser, bagatelliseert de onrust en stelt dat het om een kleine groep ontevreden spelers gaat. Ekstra Bladet stelt dat alle geledingen binnen de club klaar zijn op Hyballa.

"We hebben er tot nu toe voor gekozen om geen commentaar te geven, maar dit vraagt om maatregelen", reageert Michael Sahl van de spelersvakbond. "We bemoeien ons nooit met de hoeveelheid of zwaarte van trainingen, laat dat duidelijk zijn. Maar spelers moeten wel professioneel behandeld worden, zonder grensoverschrijdend gedrag. Dit gaat over de vraag hoe je met mensen omgaat."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws