Gravenberch onthult: Ten Hag probeerde Bayern München-transfer te kapen

Gravenberch onthult: Ten Hag probeerde Bayern München-transfer te kapen

13-06-2022 08:01
45

Erik ten Hag heeft een poging gewaagd om Ryan Gravenberch naar Manchester United te halen. Dat verklapt de twintigjarige middenvelder, die Ajax verruilt voor Bayern München, maandagochtend in De Telegraaf.

Ten Hag tekende medio april in Engeland en kwam te laat voor Gravenberch, die zijn keuze al had gemaakt. "Manchester United is een heel grote en mooie club. Maar ik had al zo'n goed gevoel bij Bayern en ik had mijn woord gegeven", laat hij weten.

Gravenberch heeft voor vijf seizoenen getekend bij Bayern, waar hij weer gaat samenspelen met Noussair Mazraoui. "Ik vind het leuk dat Nous er ook heen gaat. Het is altijd lekker als je iemand al kent." In zijn kielzog reizen zijn vriendin, vader en moeder mee naar München. "Mijn moeder komt bij me wonen. En mijn vader zal hier veel zijn om allerlei zaken te regelen, zodat ik me volledig op het voetbal kan richten. Ik hoop de komende weken een woning te vinden. Anders zal ik de eerste weken in een hotel moeten verblijven."

"Mijn familie is mijn alles", aldus Gravenberch. "Zonder mijn ouders en broers was ik nooit op het punt in mijn loopbaan gekomen waar ik nu sta. Ik ben dankbaar dat ik mijn vader en moeder nog heb."