Update: transfersoap voorbij, Kompany maakt transfer van Anderlecht naar Burnley

Update: transfersoap voorbij, Kompany maakt transfer van Anderlecht naar Burnley

14-06-2022 13:07 Laatste update: 13:04
13

Vincent Kompany wordt toch de nieuwe manager van Burnley. Een deal leek af te ketsen omdat OGC Nice zich in de strijd had gemengd, maar het wordt alsnog Engeland voor de oud-verdediger, meldt Het Laatste Nieuws.

Kompany komt over van Anderlecht, de club die hij twee seizoenen onder zijn hoede had. Volgens de Belgische krant is het de bedoeling dat Kompany een aantal stafleden meeneemt naar Engeland: het gaat om Simon Davies, Craig Bellamy (assistenten), Floribert Ngalula en Rodyse Munienge (boezemvrienden en assistenten). 

Wedden

Meer odds

Nice leek roet in het eten te gooien, maar Burnley hoopt de komst van Kompany maandag nog officieel te maken. Dat het zo lang duurde, lag aan het rondkrijgen van de werkvergunning. Daardoor kon de deal niet eerder aangekondigd worden. Vanwege de Brexit duurt dat wat langer dan voorheen.

Bij Burnley krijgt Kompany waarschijnlijk niet te maken met Wout Weghorst. De spits lijkt een ander avontuur aan te gaan.

Update: De transfersoap is voorbij en Kompany is gepresenteerd als nieuwe manager van Burnley. De 36-jarige Belg heeft drie jaar bij Anderlecht achter de rug: voor hoeveel seizoenen hij op Turf Moor heeft getekend, laat Burnley in het midden. "Burnley is een klassieke Engelse club en het is een eer om hier aan de slag te mogen gaan", laat hij weten in een eerste reactie.