Van Overeem verruilt FC Utrecht voor 'de grootste club van Israël'

Van Overeem verruilt FC Utrecht voor 'de grootste club van Israël'

13 juni - 18:53
30

Joris van Overeem heeft de deur bij FC Utrecht definitief achter zich dicht getrokken. De 28-jarige middenvelder heeft een driejarig contract getekend bij Maccabi Tel Aviv, meldt de 23-voudig Israëlisch kampioen.

Van Overeem maakte eerder al bekend dat hij hoopte op een eerste avontuur in het buitenland. In de Domstad liep zijn contract af. "Ik ben heel blij om voor Maccabi te gaan spelen, de grootste club in Israël", laat hij weten. "Mijn ambitie is om zoveel mogelijk prijzen te pakken bij Maccabi. Ik zie ernaar uit om in het Bloomfieldstadion te gaan spelen."

Maccabi-directeur Barak Itzhaki is lovend over Van Overeem, die hij omschrijft als een 'veelzijdige speler op die op meerdere posities op het middenveld kan spelen'. "Hij heeft veel ervaring opgedaan op het hoogste niveau in Nederland, in Europese toernooien en bij meerdere Nederlandse jeugdteams. Hij was een sleutelspeler bij de clubs waarvoor hij uitkwam en we weten zeker dat hij ons gaat helpen bij het bereiken van onze doelstellingen."

Van Overeem speelde sinds de zomer van 2018 voor Utrecht, dat hem toen overnam van AZ. In totaal speelde hij 98 Eredivisie-duels voor de Domstedelingen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s