Fortuna Sittard flirt met Burak Yilmaz, korte reactie van zijn management

Fortuna Sittard flirt met Burak Yilmaz, korte reactie van zijn management

14 juni - 15:45 Laatste update: 16:05
32 Reacties

Tim van Duijn

Bij Fortuna Sittard zegt men er inhoudelijk niets over, maar de club heeft wel degelijk belangstelling voor de Turkse topspits Burak Yilmaz. Dat bevestigen meerdere goed ingevoerde bronnen aan deze website. Of Yilmaz daadwerkelijk naar Fortuna Sittard gaat komen, is op dit moment zeer onzeker. Zijn management wil ook niet op de verhalen reageren. Althans, nog niet.

De naam van Yilmaz gaat al wat langer rond bij Fortuna. Daar werd in eerste instantie wat lacherig over gedaan, maar de geruchten kregen maandag ineens een serieus karakter. De interesse in Yilmaz kan niet los worden gezien van Isitan Gün, de Turkse eigenaar van Fortuna. Die kent Yilmaz goed vanuit zijn periode bij Galatasaray, waar hij bestuursvoorzitter was. Ze schijnen tevens vrienden te zijn.

'Het zou een stunt zijn'
Inhoudelijk wil niemand er iets over kwijt, maar bij Fortuna zegt men wel dat de komst van Yilmaz 'inderdaad een stunt zou zijn'. "We zijn op dit moment met heel veel profielen bezig, maar het heeft voor ons geen zin om op verschillende namen in te gaan zolang iets nog niet heel erg concreet is."

Dat Yilmaz Fortuna is gaan volgen op Instagram, zou een belangrijk signaal kunnen zijn, maar zover is het volgens betrokkenen bij lange na nog niet. Yilmaz is 'al' 35 jaar, maar nog altijd zeer gewild en kan overal en nergens tekenen, voor een veelvoud van wat Fortuna hem eventueel zou kunnen bieden.

We praten hier over een legende uit Turkije die 77 interlands speelde en in zijn carrière meer dan driehonderd goals maakte. Detail: Yilmaz verdiende bij Lille OSC, tot 30 juni zijn werkgever, een bruto maandsalaris van 230.000 euro. Ter vergelijking: Sebastian Polter streek met zijn 500.000 euro per jaar een stuk minder op, maar is desondanks nog altijd de best betaalde speler uit de clubgeschiedenis.

Yilmaz geniet ondertussen van een paar weken vrij. Zijn management wil nu nog niets zeggen. "We zullen niet reageren tot hij terug is van vakantie, pas dan nemen we een beslissing." Het lijkt er niet op dat er in de komende dagen duidelijkheid zal komen, fantaseren over Yilmaz in een Fortuna-shirt kan ondertussen wel gewoon.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie